nia.jpgnialogo.jpg

Ezmiez?

Blog táncőrülteknek, jógiknak, zenefüggőknek, kreatív városlakóknak - azoknak, akik az egyensúlyt keresik. Egészség, életmód, Élet a Nia táncon keresztül, ahogy én látom.

Ki vagyok?

A Niával 2003-ban ismerkedtem meg egy véletlen folytán: beestem egy fitness stúdióba, majd ráböktem a legközelebbi órára. Ez volt a Nia, ami gyökerestül megváltoztatta az életemet. Azóta táncolom, 2010-óta pedig tanítom is: ebben az évben megszereztem fehér övemet, 2013-ban pedig kék öves tanár lettem.

Kövess!

Táncolnál?

Ha még nem Niáztál, de kíváncsi vagy rá, gyere és próbáld ki minden szerdán este 7-től a IX. kerület Lónyay utca 54-ben, pár perc sétára a Boráros tértől, a Manda Stúdióban. További programokról a Nialány Facebook-oldalán olvashatsz. 

Címkék

52 moves (1) aikido (1) ajánló (3) akt (1) alakformálás (1) anatomy (1) anorexia (1) anya (2) anyák napja (1) ászanák (1) Balaton (1) balerina (1) betegség (1) bloghu (1) body (1) bölcsesség (1) boldogság (6) Buddha (1) Buddhizmus (1) cat stance (1) chill (1) Címkék (5) csípő (1) csontváz (1) cukiság (1) dance (7) debbie rosas (1) diéta (2) dog (1) doggie (1) dogphotography (1) edzés (9) egészség (1) élet (12) életkor (1) életmód (8) előadás (1) elvonulás (2) emberek (1) étel (1) étrend (1) feldenkrais-módszer (1) férfi (2) film (2) fitness (2) fogyás (6) fogyókúra (1) fotó (2) gerinc (1) gyerekek (1) harcművészet (1) helen terry (1) Helen Terry (1) hiphop (1) híres (1) home (1) idézet (4) ima (1) instagram (2) jeff stewart (1) jelenet (1) jóga (9) kisfilm (1) koreográfus (1) kövérség (1) légzés (2) lélek (1) manda stúdió (1) meditáció (4) modell (1) modern tánc (1) moving (1) mozdulat (1) mozgás (9) mti (5) művészet (5) napibölcs (1) napi bölcs (1) nia (21) nia-módszer (2) niabudapest (1) niadance (1) nialany (4) nialány (1) nia buapest (1) nia budapest (10) nia edzés (5) nia óra (1) nia rutin (1) nia tánc (7) nia technique (13) nia torna (1) (6) nyár (1) öröm (1) otthon (1) pihenés (1) playshop (1) shpongle (1) sorozat (1) sovány (1) soványság (1) spine (1) sport (2) sportsérülés (1) súly (1) szex (1) színész (1) tábor (2) tánc (22) tánc világnapja (1) tanítás (1) terápia (2) test (1) testkép (1) testtömeg (1) torna (1) tréning (1) ünnep (1) vegetáriánus (1) visakha bucha (1) workshop (1) yoga (1) zen (1) zene (11) zsír (1) nia

Blogajánló

Feedek

Naptár

január 2015
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  <
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

mti_hirfelhasznalo.jpg

Best of Nia music II. – a klasszikusok

2013.12.27. 21:37 nialány

Úgy gondoltam, hogy mivel már amúgy is nagyon régen írtam a blogba, és egyébként is, imádjuk a Nia-zenéket, ezért hát ezt az évet régen hallott zenékkel zárom.

Sok-sok olyan rutint hagyhatunk a hátunk mögött, amelyeket hivatalosan már nem is lehet megvásárolni – a régi niások azonban még abban a szerencsében részesülhettek, hogy táncolhatták ezt tanáraikkal.

A régieket felváltották az új rutinok; Carlos nyugdíjba ment, megszületett az új Nia-generáció - szóval sok minden történt az elmúlt években, de a zenék mindenkiben örök emléket hagytak, és az internetnek hála a legtöbb már fellelhető.

Ha emlékszel a rutinok mozdulataira, ha nem - akkor is táncra hívnak az alábbi zenék. 

Összegyűjtöttem a kedvenceket, természetesen a teljesség igénye nélkül, táncra fel a lakásban!

Rutin: Agolo (Carlos)

Angelique Kidjo: Idjé - Idjé

Angelique Kidjo Grammy-díjas énekesnő a niások körében igen ismert, ritmusos, dallamos dalai nagyon fülbemászóak. Carlos több dalát is felhasználta, így az Idjé - Idjé, valamint az Agolo című dalt is (és ezen kívül még néhányat, nem csak az Agolo rutinban).

Angelique Kidjo: Agolo

Rutin: Beyond (Debbie és Ann)

A Beyond című rutin egy igazi női esszenciával rendelkező válogatás: Debbie Rosas és Ann Christiansen alkották meg közösen, fókuszában pedig az egyensúly áll. Ezen a rutinon többek között visszatér hozzánk Rodney Hunter, de az én személyes kedvencem a Deep Dive Corporation nevű csapat.

Ez a rutin egyébként megvásárolható, sőt, én már tanulom, 2014-ben találkozhattok vele nálam!

Deep Dive Corporation: Pirates

Deep Dive Corporation: Enjoy

Adham Shaikh:  Dougoulanta

Rutin: Skydancing

Erről a rutinról nem sokat lehet sajnos már tudni. A restorativemoves-on találtam néhány mondatot róla. Eszerint a rutin középpontjában a törzs, a középpont és a végtagok állnak. A tánc segítségével a négy birodalom (test, szellem, érzelmi és lélek) alkotnak tökéletes egységet.

Makyo: Takshaka

Rutin: Fantasia (Carlos)

Ez is egy picit pszichedelikus rutinok sorába tartozik, vagyis az egyik kedvencem. Itt is a középpontunkkal dolgozunk, mint minden mozdulat eredete.Ezen a rutinon van Pat Metheny is, ahogy a Transvisionból ismert Banco de Gaia is, valamint egy-két remek trance mix. 

Rutin: Infinity (Debbie)

Ez a rutin elsősorban a felsőtestre, azon belül is a vállövre fókuszál. Sorra veszi a fej-nyak-vállak rendszerét, mindezt skót népzenei elemekkel, Paul Mounsey "tollából". Sajnos a rutin többi zenéje - egyelőre - nincs fent a Youtube-on, de ezt az egyet megtalálta. 

Rutin: Diva

Sokunk kedvence, bár nem a trance-techno vonalat erősíti, tény. De ez a Celine Dion-összeállítás egy rendkívül energikus, érzelmi húrokat megpendítő, játékos táncsort nyújt. 

Szólj hozzá!

Címkék: zene élet életmód nia nia technique nia tánc nia budapest nialany

Lekövérezték a modellt, íme a válasza

2013.11.12. 20:40 nialány

lawley.jpg

(Fotó: http://supplans.com)

Gyorsan megosztom veletek ezt a videót, mert annyira megörültem, mikor megnéztem, hogy igen, itt van az a pár szó, az az egy-két mondat, amiről ez az egész Nia dolog szól. Hogy érezd így magad a bőrödben, hogy gondold is ezt magadról - erről szól a táncunk.

Kell egy kis angol tudás hozzá, hogy megértsd, mit is mond Robyn Rawley "plus-size modell" Ellen DeGeneresnek arról, hogy így tartják számon 12-es méretével. 

"I love my body as it is."

Vagyis úgy szeretem a testem, ahogy van. 

A modell még azt is mondja, nem az étel a probléma, hanem maga a társadalom. "Maga volt a pokol" - válaszolt arra a kérdésre, hogy milyen volt tinédzserként állandóan fogyókúrázni, hogy a sovány modellek közé tartozzon. "Ez tényleg traumatikus élmény volt számomra. 16 éves voltam, és gyűlöltem a testem, és azért hibáztattam, hogy hátráltat az életben" - mondta, és hozzűfűzte, minden megváltozott, mikor plus size modell lett.

"Elkezdtem mantrázni, hogy szeretem a testem. Hihetetlen, milyen gyorsan igazzá vált a mantrám. Ha mondogatod, hogy szereted a tested, egyszerűen ez beválik" - mondta Robyn Rawley, aki elutasítja a plus size kifejezést, mert szerinte az olyan testalkatú lányokat kellene eleve modellnek nevezni, mint amilyen ő. 

Hölgyeim, most álljatok fel, menjetek a tükörhöz, és ismételjétek az első mondatot. 

(holnap meg gyertek táncolni). 

1 komment

Címkék: modell testkép életmód fogyás

Tízmilliószoros teremtő nap: légy pozitív, aztán fogadd a változást!

2013.10.24. 07:45 nialány

A tibeti buddhisták szerint összesen 4 tízmilliószoros nap van egy évben, így 2013 utolsó ilyen napja október 26.

A buddhisták szerint 10 milliószoros napokon minden teremtés 10 milliószoros erővel hat. Ez igaz a pozitív, fejlődést segítő gondolatokra, érzelmekre, de igaz az ennek ellenkezőjére is, így a negatív, visszahúzó, fejlődésed útját nem segítő gondolatokra, érzelmekre, megnyilvánulásokra és akaratra.
 
Minden megnyilvánulásod, tetted következményei tízmilliószorosan hatnak. Ha ezeken a napokon tudsz gondolkodásodon változtatni és olyan gondolatokkal megtölteni elmédet, amelyek céljaid felé vezetnek, boldogsággal, nyugalommal, békével, örömmel töltenek el, akkor meg tudsz majd szabadulni a negatív gondolatoktól, de megszabadulhatsz a számodra már nem hasznos szokásaidtól, érzelmeidtől vagy tetteidtől.
 
Fontos: arra gondolj, úgy viselkedj, úgy bánj magaddal, úgy bánj a testeddel, úgy beszélj, úgy gondolkodj, ahogyan és amit teremteni szeretnél az életedben! Figyelj magadra és légy tudatos!
 
A negatív gondolatokat, érzelmeket engedd el, és cseréld fel azzal a gondolattal, amellyel teremteni szeretnél.  Tudatosan fókuszálj a pozitívumokra. Amire figyelmedet irányítod, azt fogod megteremteni.
 
10millionday.jpgMinden olyat tegyél meg, amit szeretnél, hogy tízmilliószoros erővel hasson.
 
A tízmilliószoros nap hasznos lehet hozzáállásunk megváltoztatásában, de van, aki például még a dohányzásról is le tudott szokni szimplán azzal, hogy "átkapcsolta" gondolkodását rossz beidegződéseivel kapcsolatban. A tízmilliószoros napon felerősítjuk ezeket az akaratokat, vágyakat, és így sokkal erőteljesebben hatnak, és előremozdítják a változást.
 
Lényeges, hogy ne erőlködj, egyszerűen csak finoman irányítsd aznap a gondolataidat és tetteidet. Tereld őket a pozitív, vágyott mederbe, ha rossz gondolatok merülnének fel, hesegesd el és újra gondolj (akár mondd ki) a pozitív dolgokra. Másnaptól pedig figyeld a változást, és egyszerűen engedd be az életedbe.  
 
Táncold el!
 
A tízmilliószoros nap alkalmából este fél 7-től táncolunk -  egy csodálatos Nia rutint hozok nektek, amellyel felszínre hozunk mindent, ami a jólétünket, boldogságunkat, fejlődésünket, jó kedvünket szolgálja.
 
A tánccal blokkokat oldunk, amely segít az energiaáramlásban fizikai síkon is, és az élet más területein is.
 
A workshop második részén meditálunk.
 
Időpont: október 26. 18: 30 – 20:30 Zene: Niamaste Philippe és Sabine csodálatos rutinja, az Awake, valamint kristály hangtálak hangjai.
 
Egy kis ízelítő a workshopon hallható zenékből itt.
 
Az esemény a facebookon:
 
Jelentkezés kizárólag e-mailen: andus145@gmail.com

Szólj hozzá!

Címkék: zene élet terápia tánc boldogság meditáció életmód jóga mozgás nia nia technique nia tánc nia edzés nia budapest nia-módszer nialany

Best of Nia music I. - imádni fogod

2013.10.22. 08:04 nialány

ganga.png

(Ganga Giri)

Mivel tulajdonképpen állandóan a Nia rutinok alapján válogatom össze a napközbeni tracklistet, a kocsiba a CD-t, a futáshoz az edzőzenét stb., ezért úgy döntöttem, indítok egy rövidke sorozatot a blogon a Nia zenékről.

Aki már járt Nián, tudja, mennyire kifinomult, csodás, és szebbnél szebb zenékre táncolunk, amelyeknek közük sincs a mainstream slágerekhez. Biztosan kijelenthetem, minden egyes számban van valami, ami meg fog érinteni, mozgásra késztet, táncra ösztönöz, vagy megindít valami olyat benned, amit rég éreztél, vagy sosem.

Ma a pörgős zenéket szedtem össze - ezek azok a dalok, amelyeknek általában sikítva, nevetve, tombolva táncolás (ugrálás) a vége. És ez csak az első rész. Kellemes zenehallgatást!

Kraak and Smaak: Keep on Searching (Nia rutin: Aya)

Dreadzone: Cage of Angels (Nia rutin: Universal Mind)

Rodney Hunter: Find It (Nia rutin: Vibe)

City Reverb: Star Power (Nia rutin: Vibe)

Ganga Giri: Culture (Nia rutin: Passion)

Blue Six: Sweeter Love (Nia rutin: Sexi)

Hamarosan folytatom...

Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló dance mozgás nia technique nia tánc nia budapest

Let's rock #bloghu #body #yoga #anatomy #nia #nialany #niadance #niabudapest #moving #dance #spine

2013.10.01. 22:42 nialány

f8e25f362ad911e3aa5e22000a1f96ec_8.jpg_640x640

nialany készítette ezt a képet.

Szólj hozzá!

Címkék: dance bloghu body yoga anatomy spine moving nia instagram nialany niadance niabudapest

Anya és lánya a táncteremben: vigyázat, nagyon cuki!

2013.09.30. 20:28 nialány

tanci.jpg

Egy irtó aranyos videóval zárnám ezennel a hétfőt, a cukiságra érzékenyek mindenképpen nézzék meg (akik meg nem azok, azok is). Nem mellesleg az anyuka, Tianna King elég jól nyomja (Tianna profi táncos, tánctanár Atlantában, a kislánya pedig értelemszerűen szeret vele táncolni).

 

Amúgy anyukának van saját csatorája is, sok-sok videót lehet a duóról itt megnézni.

A dal, és a koreográfia eredetiben:

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene cukiság tánc dance